Stress

Ifølge Stressforeningen er mindst hver tiende erhvervsaktive dansker så stresset i deres dagligdag, at det går ud over evnen til at arbejde og generelt at kunne fungere i hverdagen. Derudover anslås det, at 430.000 danskere dagligt lever med symptomer på alvorlig stress.

Stress er en fysiologisk respons, som hjælper os med kortvarigt at præstere i udfordrende og farlige situationer for at sikre overlevelse. Langvarig stress er uhensigtsmæssigt, men opstår hvis man i en periode har været under stort pres, har haft store bekymringer eller længerevarende konflikter. Symptomerne er f.eks. hjertebanken, svedeture, søvnbesvær, vrede, irritabilitet, koncentrationsbesvær og vanskeligheder med at huske.

 

Resultatet kan i sidste ende være, at man har svært ved at engagere sig på arbejdet eller i familielivet, græder oftere, har indre uro, manglende overskud og en øget brug af stimulanser (rygning, kaffe, cola, alkohol etc.) samt et øget sygefravær. Ubehandlet stress forårsager over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser og det er derfor vigtigt, at du søger hjælp, hvis du oplever symptomer på langvarig stress (se desuden afsnittene omkring angst og depression).

 

Vil du vide mere:

Kontakt mig

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.